Resepi Tinoransak masakan tipikal dalam BM

membuat hidangan yang belum mencuba, akan pasti memerlukan ketepatan masa akan memasak, sama ada ia berada dalam memilih bahan-bahan makanan, rempah ratus dan penambah rasa, bagi ibu-ibu di rumah dibuat his comment is here masakan segar adalah satu cabaran sudah tentu, seperti memasak resipi, ini mungkin di rumah tidak pernah cuba, oleh itu di sini penulis berkongsi tip-tip tentang memasak resipi Tinoransak Typical dalam BM.

Adakah anda tahu? Satu resipi yang sangat kaya dengan vitamin dan protin, untuk resipi yang satu ini adalah bernilai this content cuba di rumah, vitamin boleh didaptkan masakan ini, serta protein dari daging.

Masakan tipikal dalam BM amat popular, dan sangat sesuai bagi anda yang berminat dengan yang pedas. Membuktikan resepi kami yang lazat. semoga berjaya.

Bahan-bahan:

500 gram daging brisket, potong 2 x 2 x 1 1/2 SM
2 tangkai Serai, putih, mengambil
1 3/4 camca teh garam
gula 3/4 sudu teh zarah
750 ml air
2 camca besar minyak untuk sautéing

Kasar yang lecek herba:

10 pusingan bawang
5 keping merah cayenne pepper
10 padi hijau besar
10 keping daun oren, Buang meninggalkan tulang
2 cm halia
2 cm kunyit, panggang

Bagaimana untuk membuat:

Panaskan minyak. Tumis bahan perasa mashed coarsely dan Serai sehingga wangi. Tambah daging. Kacau sehingga ia berubah warna.
Masukkan garam dan gula. ADUN rata.
Tuang air secara beransur-ansur. Masak sehingga selesai. (Dn)
Lazat Tinoransak bersedia sebelum dimakan.
Untuk hidangan 6

Baik? Itulah kelazatan hidangan masa ini tipikal resipi masakan Tinoransak dalam BM, Mudah-mudahan kali ini resipi amat berguna terutamanya bagi anda ibu-ibu. Membaca juga membuat Resipi Istimewa Martabak Sweet

To leave a comment, please sign in with
or or

Comments (0)